30 Ağustos 2014 Cumartesi

Su Faturası Ödeme

Adana Su Faturası ödeme, Adana su ve kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Adana büyük şehir belediyesine bağlı bir birimdir. Su dağıtımı,Alt yapı çalışmaları bu ASKİ tarafından yapılır ve denetlenir.Adana kanalizasyon alt yapısı olarak diğer şehirlerimize göre gelişmiştir ve halen yapılan çalışmalarla daha iyi bir hale getirilmeye gayret gösterilmektedir.Yer altı suyu ve kanalizasyon suyunun karışmaması su baskınları,Su yolu yapı çalışmaları yine ASKİ’nin görevlerinden biridir.Ayrıca yer altı suyunun kullanımı, kullanılmış suların uzaklaştırılması da ASKİ’nin ilgilendiği konudur. Ayrıca gereken tesisleri kurmak,kurulu olan tesisleri devralmak bu tesisleri tek elden işletmek ve bu görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.Su altı kaynaklarının dağıtılması için gerekli olan işlemleri halletmek ve ihale yoluyla bu görevleri dağıtmak ASKİ’nin görevlerindendir.Bu işlemleri ücretlendirmek,ödemelerini yapmak ve denetlemek de oldukça önemlidir.
Dediğimiz gibi Su dağıtımı işlemi ASKİ tarafından yapılıp denetlenmektedir.Abone işlemleri de bu ASKİ tarafından yapılır.Sayaç denetimi ve dağıtımı,faturalandırma işlemleri yine ASKİ tarafından yapılmaktadır.Abone tarife uygulama işlemleri bazı merkez ilçeler için farklılık göstermektedir. Meskenler,şehit aileleri ve engelliler,resmi daireler,İnşaatlar için farklı fiyatlarda tarifeler uygulanmaktadır.Faturalandırmalar ise aylık olarak yapılır.ve sayaç adresine fatura gönderilir.İçme suyu kalitesi Aylık,dönemlik olarak laboratuar raporları ile analiz edilir.Adana Halk sağlığı Laboratuarı ve Tübitak analiz sonuçları. resmi siteden yayınlanır.Su insanlar için hayat kaynağıdır.İçme suyunun temiz olması ve bu analizlerin doğru olması son derece önemli olup.İçme suyunun kirlenmemesi için gereken her türlü önlem alınmak zorundadır.
Adana su fatura ödeme işlemleri için ASKİ veznelerinden yapılabilir.Ayrıca gelişen teknoloji ve internet ortamı sayesin de bir çok resmi kurumun internet sitelerinden online işlemler yapılmaktadır.Bu yüzden su faturasını online işlemler üzerinden ödemek isteye aboneler ASKİ internet sitesinden kredi kartı ile borç ödeme bölümünden yapabilirler.
Ayrıca Adana su fatura ödeme işlemleri yapmak için; PTT vezneleri, Anlaşmalı bankalardan yapılabilir. Fatura ödeme noktalarından da yapabiliriz. Şu bilinmelidir ki Özel Fatura ödeme merkezlerin de fatura başına az miktar da işlem bedeli kesmektedir.Burada yapılan işlemler de herhangi bir sorun çıktığında itiraz edebilmek için Kesilen fatura ödeme fişlerini saklamak gerekir.Bu fatura ödeme noktaları özel oldukları için ASKİ veznelerinde yapılan işlemler kadar güvenilir olmayabilir.
Online işlemlerden yararlanabileceğimiz bir diğer olay ise Su arıza,kanal Arıza ve Sayaç Arıza bildirimlerini e-ASKİ sayfasından yapmamamız mümkündür.Arıza bildirirken gerekli alanları eksiksiz doldurup şikayet formu şeklin de gerekli yerlere gönderilir.ve Arıza için en kısa sürede ekip gönderilir.Ayrıca ASKİ’nin çağrı merkezini arayarak da Arıza kaydı,Borç sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.Ayrıca web sitesini kullanarak yapılacak ihaleler hakkında bilgi alabilir.Sözleşme başvuru sorgulama veya sözleme fesih başvurusunda bulunulabilir.ASKİ’nin sitesinden yararlanarak bir çok konuda da destek ve bilgi alabilirsiniz.ASKİ veznelerinin adresleri,abone olma hakkında bilgi ve kaçak su kullanımı hakkında bilgiler de ASKİ internet sitesinde yer almaktadır.